• Vyprodáno
Steyr Monobloc
search
  • Steyr Monobloc

Steyr Arms Monobloc

76.015011.000025A
129 000,00 Kč

S DPH

Celokovová zbraň pro absolutní odolnost vyrobená podle vojenských standardů.

Ráže: 30-06 Spr
Barva: černá
Varianta: hlaveň 558mm, napínáček, úsťový závit
Množství

Spolehlivost

Celokovová zbraň pro absolutní odolnost vyrobená podle vojenských standardů.

Přesnost

Nová konstrukce „monobloc“ – hlaveň a pouzdro závěru jsou vyrobeny z jednoho kusu pro maximální přesnost.

  • Hlaveň.

Za studena, na trnu kované hlavně firmy Steyr-Arms byly a jsou stále považovány za synonymum kvality, trvanlivosti a přesnosti. Hlaveň opakovací kulovnice Steyr-Arms MONOBLOC překoná i ta nejvyšší očekávání nejnáročnějších střelců. Povrchově je hlaveň upravena matnou úpravou Mannox®.

  • Spoušťový mechanizmus.

Spoušťový mechanizmus opakovací kulovnice Steyr-Arms MONOBLOC se seřiditelným odporem spouště, je zcela nové koncepce. Chod spouště je ultra krátký a velmi suchý.

Ergonomie

Špičkové ergonomické pažbení s mnoha inovativními možnostmi přizpůsobení.

Bezpečnost

Nejmodernější bezpečnostní prvky, jako je H.C.S. (Hand Cocking System), zámek závěru a odnímatelný zásobník.

Systém H.C.S.™ opakovacích kulovnic Steyr-Arms MONOBLOC je skutečně mistrovským dílem. Ovladač umístěný na hřbetu krku pažby za závěrem má jemný, hladký a naprosto nehlučný chod. Nezáleží na tom, má-li střelec dlouhé nebo krátké prsty, jestli je levák nebo pravák, dokonce má-li dlouhé pěstěné nehty – ovládání systému H.C.S.™ je u kulovnice Steyr-Arms MONOBLOC (na rozdíl od jiných kulovnic opatřených podobným systémem) skutečně komfortní. Ovladač systému je navržen velmi ergonomicky a je proto možné jej lehkým tlakem vpřed aktivovat a naopak posunutím směrem vzad deaktivovat. Při aktivaci úderníku systém H.C.S.™ signalizuje pomocí červeného výstražníku, který je viditelný i v noci, že zbraň je natažena a připravena ke střelbě. Je-li spoušťový systém opatřen napínáčkem, dojde deaktivací pružiny úderníku rovněž k deaktivaci napínáčku. Lze říci, že systém H.C.S.™ je v současné době tím nejbezpečnějším způsobem zajištění zbraně. Oproti klasickým systémům, které využívají mechanické blokace úderníku nebo spouště, deaktivací pružiny úderníku dojde k celkovému rozpojení systému s tím, že zde neexistují “skryté” síly, které mohou za určitých (extrémních) okolností – např. pád zbraně – být aktivovány a mohou způsobit nechtěný výstřel.

Technická data

Kalibr 30-06 Spr.
Celková délka 1 075 mm
Délka hlavně 558 mm
Váha cca 3,7 kg
Zásobník schránkový odnímatelný, ocelový
Kapacita zásobníku 4 rány
Spoušť odnímatelná spoušť
Pojistka Hand cocking system
Pažbení Syntetická pažba s koženými vložkami.
76.015011.000025A
Nové