Steyr-Mannlicher SM12 Breeze
search
  • Steyr-Mannlicher SM12 Breeze

Steyr Arms SM12 Breeze

66.26316.000082A
129 990,00 Kč

S DPH

Perfektní absorpce zvuku s optimalizovanými charakteristikami třesku ve spojení s ideálním rozložením hmotnosti pro maximální manévrovatelnost - a to všechno s vytříbenou přesností STEYR.

Ráže: 308 Win
Množství

Popis

Koncepce této opakovací kulovnice přináší nejen českým lovcům příslovečnou kvalitu zpracování, přesnost a výjimečně elegantní design kombinující vzhled legendárních kulovnic Mannlicher Schönauer a Mannlicher Luxus s inovativní technologií zítřka. 

Při vývoji a výrobě nové opakovací kulovnice Steyr-Mannlicher SM12™ se vývojový tým a designéři soustředili především na tyto hlavní úkoly.

Přesnost

  • Hlaveň.

Za studena, na trnu kované hlavně firmy Steyr-Mannlicher byly a jsou stále považovány za synonymum kvality, trvanlivosti a přesnosti. Přesto dokázali konstruktéři charakteristiky hlavně ještě vylepšit, zejména díky optimalizovanému profilu hlavně (O.B.P.™ - optimized barrel profile). Hlaveň opakovací kulovnice Steyr-Mannlicher SM12™ překoná i ta nejvyšší očekávání nejnáročnějších střelců. Na první pohled nejvýznamnější změnou je skutečnost, že délka hlavně kulovnic Steyr-Mannlicher SM12™ byly oproti modelům Mannlicher Classic a Mannlicher Luxus razantně zkráceny (560mm běžné ráže, 635mm ráže magnum). V oblasti komory a ústí hlavně byl přidán materiál (vnější průměr hlavně v ústí je 16,5mm). Všechny tyto změny mají za důsledek snížení váhy hlavně i zbraně, ale zejména razantní vylepšení charakteristiky hlavně ve volném uložení (free floating barrel) a ve vyváženosti zbraně. Preciznost zpracování ústí hlavně má velký podíl na přesnosti zbraně a proto ústí hlavně je ukončeno zakroužením do korunky, které je typické pro sportovní kulovnice a terčovnice (match crowned muzzle). Přes veškeré inovace a vylepšení, zůstává zachován tradiční vzhled hlavně, t.j. kování do tvaru šroubovice. Povrchově je hlaveň upravena matnou úpravou Mannox®.

  • Spoušťový mechanizmus.

Spoušťový mechanizmus opakovací kulovnice Steyr-Mannlicher SM12™ se seřiditelným odporem spouště, je zcela nové koncepce. Chod spouště je ultra krátký a velmi suchý. Spoušťový systém je konstruován tak, aby zcela vyhověl jak sportovním střelcům, kteří preferují střelbu pomocí přímé spouště, tak i lovcům a myslivcům, kteří rádi používají napínáček. Tlačný napínáček, který aktivuje spoušť dotekem, je bezpříplatkovou výbavou.

  • Mířidla.

Opakovací kulovnice Steyr-Mannlicher SM12™ jsou vybaveny standardně výškově a stranově stavitelným hledím a muškou, která je opatřena červeným světlovaným vláknem.

Bezpečnost

  • Systém H.C.S.™

Nejvýznačnější změnou v celkové konstrukci zbraně je konstruktéry firmy Steyr-Mannlicher vyvinutý systém ruční aktivace a deaktivace úderníku (H.C.S.™ – hand cocking system). Systém H.C.S.™ opakovacích kulovnicSteyr-Mannlicher SM12™ je skutečně mistrovským dílem. Ovladač umístěný na hřbetu krku pažby za závěrem má jemný, hladký a naprosto nehlučný chod. Nezáleží na tom, má-li střelec dlouhé nebo krátké prsty, jestli je levák nebo pravák, dokonce má-li dlouhé pěstěné nehty – ovládání systému H.C.S.™ je u kulovnice Steyr-Mannlicher SM12™ (na rozdíl od jiných kulovnic opatřených podobným systémem) skutečně komfortní. Ovladač systému je navržen velmi ergonomicky a je proto možné jej lehkým tlakem vpřed aktivovat a naopak posunutím směrem vzad deaktivovat. Při aktivaci úderníku systém H.C.S.™ signalizuje pomocí červeného výstražníku, který je viditelný i v noci, že zbraň je natažena a připravena ke střelbě. Je-li spoušťový systém opatřen napínáčkem, dojde deaktivací pružiny úderníku rovněž k deaktivaci napínáčku. Lze říci, že systém H.C.S.™ je v současné době tím nejbezpečnějším způsobem zajištění zbraně. Oproti klasickým systémům, které využívají mechanické blokace úderníku nebo spouště, deaktivací pružiny úderníku dojde k celkovému rozpojení systému s tím, že zde neexistují “skryté” síly, které mohou za určitých (extrémních) okolností – např. pád zbraně – být aktivovány a mohou způsobit nechtěný výstřel.

  • Systém SBS

Závěr opakovacích kulovnic Steyr-Mannlicher SM12™ je vybaven patentovaným systémem SBS, který zcela chrání střelce před možným nebezpečím pocházejícím z odcházejících povýstřelových plynů nebo před roztržením či vytržením závěru ze zbraně při neočekávaném, i extrémním přetlaku v komoře.

  • Nový design pouzdra závěru

Pouzdro závěru je zeštíhleno, avšak samozřejmě při zachování všech bezpečnostních požadavků, které jsou u všech kulovnic Steyr-Mannlicher mimořádně vysoké. V horní části pouzdra závěru je příprava pro upevnění montáže puškohledu.

Pažbení

Rovněž pažbení opakovacích kulovnic Steyr-Mannlicher SM12™ je nově navrženo. Nekompromisním požadavkem při jeho tvorbě byly zejména

  • Ergonomie

Základním požadavkem bylo dosažení optimální polohy střelce při zaměřování pomocí puškohledu nebo kolimátoru. Toho je dosaženo zvýšením hřbetu hlaviště pažby. Nově navržený tvar výrazné, bavorské lícnice umožňuje dokonalou oporu. Tvar a tloušťka předpažbí opakovací kulovnice Steyr-Mannlicher SM12™ jsou optimalizovány tak, aby svou ergonomií vyhověly většině střelců.

  • Kvalita

Pažbení opakovacích kulovnic Steyr-Mannlicher SM12™ jsou vyrobeny z velmi kvalitního evropského ořechu. Nos předpažbí je vyroben z růžového dřeva. Pistolová botka a předpažbí jsou na úchopových místech opatřeny klasickou rybinou. Hlaviště pažby je ukončeno botkou z měkčené pryže.

Tradiční vzhled a uměřený luxus

Velmi důležitým faktorem při výběru zbraně je i její celkový vzhled. Opakovací kulovnice Steyr-Mannlicher SM12™ splňuje všechna kritéria velmi elegantní, štíhlé a lehké zbraně v klasickém loveckém provedení.

Opakovací kulovnice Steyr-Mannlicher SM12™ je i ve standardním provedení zbraní s mnoha luxusními doplňky, které jinde najdete jen za příplatek. Ve standardní výbavě najdete kromě výše uvedeného i nádhernou klasickou rybinu ve tvaru rybích šupin, výraznou, velmi ostře řezanou třístupňovou bavorskou lícnici, kovové ukončení pistolové botky s logem firmy Steyr-Mannlicher.

Technická data

Ráže -standardní ráže: .308 Win., 6,5 Creed
Systém -válcový odsuvný závěr
-systém SBS
Spoušť -momentová
-seřiditelný odpor
-tlačný seřiditelný napínáček
Pojistka -manuální aktivace/deaktivace pružiny úderníku
Zásobník -schránkový odnímatelný
-dvojřadý
Kapacita zásobníku -standardní ráže - 4 rány
Povrchová úprava kovových částí -Mannox - černý mat
Mířidla -bez mířidel
Příprava pro montáž puškohledu -ano
-lze použít například otočné montáže Original Steyr Schwenk Mount s oky o průměru 30mm nebo 1"
Pažbení -polopažba standard:
-kvalitní evropský ořech
-hlaviště ve tvaru kapří hřbet, bavorská lícnice-
-předpažbí s nosem z růžového dřeva
-klasická rybina ve tvaru šupin
-povrch olejovaný
-pryžová měkčená botka pažby
Délka hlavně (mm) -standardní ráže: 407mm
Celková délka -standardní ráže: 1170mm
Celková váha prázdná (kg) -standardní ráže: 3,50kg
Levé provedení ne
Výbava v ceně zbraně

-integrovaný tlumič

-napínáček
-poutka

Příplatková výbava -montáž Steyr Swing Mounts
66.26316.000082A
Nové