• Vyprodáno
Marocchi First Deluxe
search
  • Marocchi First Deluxe
  • Marocchi First Deluxe
  • Marocchi First Deluxe

Marocchi First Deluxe 28/70

FI.28.76.DE.EJ
28 990,00 Kč

S DPH

Italská broková kozlice MAROCCHI FIRST DELUXE, kterou vyrábí známý výrobce velmi kvalitních a krásných brokovnic, firma C.D. Europe, v ČR známější pod jménem Marocchi.

Množství

Popis

Italská broková kozlice MAROCCHI FIRST, kterou vyrábí známý výrobce velmi kvalitních a krásných brokovnic, firma C.D. Europe, v ČR známější pod jménem Marocchi.

Italská společnost C.D. Europe, která vyrábí, mezi jinými, i brokové kozlice MAROCCHI je střední rodinnou firmou sídlící v proslulém středisku italské výroby zbraní – údolí Val Trompia, v blízkosti města Brescia. Firmu založil sportovní střelec pan Marocchi ve 20. letech minulého století a firmu dodnes vedou jeho potomci (syn a vnuk).

Firma patří mezi středně velké výrobce zbraní (velmi populární především v Itálii, Francii a Velké Británii jsou především brokové automaty MAROCCHI SI a sportovní brokové kozlice MAROCCHI ZERO3 SPORTING). Díky relativně malému objemu výroby je velká část výroby prováděna ručně puškaři. Rodina Marocchi si velmi hlídá kvalitu své produkce a jak brokové kozlice MAROCCHI FIRST DELUXE, tak i MAROCCHI ZERO3 patří po stránce kvality, použitých materiálů a zpracování k opravdové špičce ve střední cenové kategorii brokových zbraní. Brokovnice MAROCCHI prodáváme opravdu rádi, protože spokojení zákazníci se k nám vracejí jen proto, aby doplnili zásoby střeliva do nich.

Hlavňový svazek:

  • Hlavňový svazek brokové kozlice MAROCCHI FIRST DELUXE je vyroben z velmi kvalitní francouzské oceli. Vnitřní stěny hlavní jsou opatřeny vrstvou tvrdochrómu, povrch je dokonale černěný. Délka hlavňového svazku je 76cm. Na horní hlavni je umístěna tradiční perličková muška. Hlavňový svazek je opatřen ocelovou ventilovanou lištou. Ke spodní hlavni je výrobcem přiletováno potko k upevnění řemenu.
  • Komory hlavní kozlice MAROCCHI FIRST DELUXE jsou opatřeny ocelovými vyhazovači nábojnic.
  • Ocelový blok hlavňového svazku, stejně jako vnější strana vyhazovačů jsou efektně leštěny do kroužků. I tento, zdánlivě málo významný detail, svědčí o péči, se kterou jsou brokovnice MAROCCHI FIRST DELUXE vyráběny.
  • Hlavňový svazek je do baskule uzamčen spodním děleným hákem s dvěma postranními čepy. Jednoduché, pevné a trvanlivé. Hlavňový svazek se zlamuje pomocí temenní páky, která je povrchově upravena černěním, což v kombinaci s chrómovým matem vytváří příjemnou kombinaci.
  • Ke modulaci shluku hromadné střely je s brokovnicí MAROCCHI FIRST DELUXE ve standardu dodávána sada 5 výměnných choke (00, 0025, 0,50, 0,75, 1,00).

Baskule:

  • Baskule brokové kozlice MAROCCHI FIRST DELUXE je soustružena z monobloku slitiny Ergal, která je dostatečně pevná a přitom zbytečně nezvyšuje váhu zbraně. Povrchově je baskule upravena do matného chrómového lesku. Na bocích baskule jsou umístěny zlacené rytiny pernaté zvěře, nad rytinami a na spodní straně baskule je pak ornamentální reliéf. Na spodní straně baskule je zdobně vyražen název zbraně a značka výrobce.

Spoušťový mechanizmus:

  • Brokovnice MAROCCHI FIRST DELUXE jsou dodávány pouze s jednospoušťovým systémem s voličem pořadí výstřelů, který je umístěn na krku pažby za temenní pákou. Po odjištění zbraně tím samým ovladačem se pohybem voliče vlevo volí první výstřel z horní hlavně a naopak. Napínání mechanizmu se provádí šroubovou tlačnou pružinou. Kohout spouště a lučík jsou povrchově upraveny černěním.

Pojistka:

  • Pojistka brokové kozlice MAROCCHI FIRST DELUXE je manuální (uzavřením zbraně nedojde automaticky k jejímu zajištění). Ovladač pojistky je je povrchově upraven černěním.

Pažbení:

  • Pažbení brokovnic MAROCCHI FIRST DELUXE je vyrobeno z velmi kvalitního a pevného evropského ořechu s podélnou kresbou. Pažbení, jehož design je z dílny firmy MAROCCHI, je vyráběno jedním z nejrenomovanějších italských pažbařů – firmou Minelli.  Krk pažby je dostatečně dlouhý a je v optimálním sklonu. Společně s ergonomicky dokonale  posazenou pistolovou rukojetí a dostatečně dlouhým hlavištěm umožňuje pažba komfortní a pevné zasazení zbraně do ramene. Předpažbí, které je rovněž vyrobeno z evropského ořechu stejné kvality jako pažba, je dostatečně robustní, aby zajistilo dokonalý úchop i střelci s velkýma rukama.
  • Laserem ryté rybiny na úchopových místech pažbení jsou dostatečně hluboké, aby zajistily pevný úchop zbraně i s mokrými dlaněmi nebo v zimě v rukavicích. Hlaviště pažby je ukončeno měkčenou pryžovou botkou k utlumení zpětného rázu zbraně.
  • Pažbení brokové kozlice MAROCCHI FIRST DELUXE je povrchově upraveno olejem do matného lesku.
  • Sesazení dřevěných a kovových částí zbraně brokovnice MAROCCHI FIRST DELUXE je provedeno čistě a velmi pečlivě.

Broková kozlice MAROCCHI FIRST DELUXE je velmi kvalitní zbraň, vyrobená pečlivě pouze z prvotřídních materiálů.  Její design je “italsky” nenápadně elegantní  a napohled tato zbraň působí daleko dražším dojmem, než ve skutečnosti je.

Technická data

Ráže 28/70
Systém Napínání Blitz, dělené hákové uzamčení, postranní čepy
Spoušť Jednospoušť se selektorem pořadí výstřelu
Pojistka Ano - manuální
Povrchová úprava kovových částí Hlavňový svazek, temenní páka, ovladač pojistky a selektor, kohout a lučík spouště - černění
Baskule -matný chróm se zlacenými rytinami pernaté zvěře
Mířidla Ano - perličková muška
Příprava pro montáž puškohledu Ano - lišta 17mm
Pažbení Evropský ořech
Pistolová rukojeť
Laserem řezané rybiny
Délka hlavně (mm)

760

Celková váha prázdná (kg) 2,80
Výbava v ceně zbraně

Vyhazovače vystřelených nábojnic
5x choke
Zbraň nemá poutka na řemen

FI.28.76.DE.EJ
Nové