Steyr HS 50-M1
search
  • Steyr HS 50-M1

Steyr HS 50 M1 - komise (nestřílená)

239 000,00 Kč

S DPH

Jestli je střelba s jednoranovou kulovnicí Steyr HS 50 zážitek, pak střelba s opakovací kulovnicí STEYR HS 50 je fakt nářez. Opakovací velkorážná, protimateriálová puška STEYR HS 50 nabízí novou dimenzi v oblasti dálkové střelby.

Množství

Popis

Jestli je střelba s jednoranovou kulovnicí Steyr HS 50 zážitek, pak střelba s opakovací kulovnicí STEYR HS 50 je fakt nářez. Opakovací velkorážná, protimateriálová puška STEYR HS 50 nabízí novou dimenzi v oblasti dálkové střelby.

Opakovací kulovnice s STEYR HS 50-M1 s válcovým odsuvným závěrem je revoluční koncepcí, která spojuje zvýšenou kadenci střelby a precizi při střelbě na vzdálenosti okolo 1500 m. Masívní úsťová brzda na hlavni kované zastudena spolu s hmotností celé zbraně převyšující 14kg, činí ze střelby překvapivě luxusní zážitek. Celá zbraň je koncipována jako systém se snadno výměnnou hlavní (možnost výměny hlavně stejné ráže).

Historie továrny Steyr-Mannlicher sahá hluboko do 19. století a je, především v letech existence Rakousko-Uherské monarchie, těsně spjata s prací českých puškařů. I v tomto důvodu můžeme hledat kořeny popularity kulovnic této značky u nás. Firma Steyr-Mannlicher používá pro své sportovní a vojenské modely označení STEYR. Opakovací kulovnice STEYR vynikají především svou přesností, precizním chodem spouště a pečlivým zpracováním. Obrovská péče je při výrobě  věnována především bezpečnosti střelce.

Hlaveň:

  • Hlaveň opakovací kulovnice STEYR HS 50-M1 je vyráběna kováním za studena na trnu (tzv. nahotovo) z prvotřídní chrom-molybdenové oceli. Procesu kování je podrobena pouze hlaveň, komora je vyrobena velmi přesným třískovým obráběním. Tato technologie, u dnešních výrobců již méně obvyklá, dává hlavni záruku dlouhé životnosti a vynikající přesnosti.
  • Firma Steyr-Mannlicher provádí kusovou kontrolu kvality hlavně ihned po jejím vyjmutí z kovačky. Elektronicky je proměřeno, je-li hlaveň 100% rovná. Není-li tomu tak, hlaveň se dodatečně nerovná, jak je tomu u mnoha jiných výrobců, ale je vyřazena z výrobního cyklu.
  • Volně plovoucí hlaveň kulovnic STEYR HS 50-M1 je ve své zadní části kanylovaná, k dosažení optimálního odvodu povýstřelového tepla z povrchu hlavně.
  • Opakovací kulovnice STEYR HS 50-M1 se dodává s hlavní dlouhou 833 mm, na jejímž ústí je osazena úsťová brzda (standard).

Spoušťový mechanizmus:

  • Momentová spoušť opakovacích kulovnic STEYR HS 50-M1 se vyznačuje precizním, hladkým a krátkým chodem.
  • Váha spouště kulovnice STEYR HS 50-M1 je seřiditelná, výrobcem nastavená hodnota je 4 lbs (1,81kg)
  • Vzdálenost kohoutu spouště od přední části lučíku opakovací kulovnice STEYR HS 50-M1 je dostatečný i pro pohodlnou střelbu v rukavicích.

Závěr:

  • Kulovnice STEYR HS 50-M1 využívá systému válcového odsuvného závěru. Závěr se zamyká dvěma mohutnými ozuby do hlavně.
  • Všechny součástky závěru opakovací kulovnice STEYR HS 50-M1 a jejich uložení jsou uspořádány tak, aby nebyly poškozeny vlivem vniknutí nečistot, prachu do těla závěru.
  • Na svrchní straně pouzdra závěru kulovnice STEYR HS 50-M1 je upevněna dlouhá Picatinny lišta (NATO 1913) k upevnění vhodné optiky – např. Kahles 624i – po stranách pak dvě kratší Picatinny lišty k upevnění dalšího příslušenství.
  • Závěr opakovací kulovnice STEYR HS 50-M1 se otevírá pod úhlem 90º, což umožňuje komfortní vložení náboje do komory.

Pojistka:

  • Pojistka kulovnice STEYR HS 50-M1 uzamyká spoušťový mechanizmus.

Pažbení:

  • Kulovnice STEYR HS 50-M1 je opatřena zesílenou polymerovou pažbou, jejíž kostra je vyrobena z hliníkové slitiny, která je pro své vynikající vlastnosti používána v leteckém a kosmickém průmyslu.
  • Lícnice pažby opakovací kulovnice STEYR HS 50-M1 je výškově seřiditelná a ocejchovaná k opakovanému velmi přesnému nastavení.
  • Botka pažby kulovnice STEYR HS 50-M1 je ergonomická a odpružená, takže spolehlivě eliminuje, společně s úsťovou brzdou, zpětný ráz zbraně. Botka pažby je seřiditelná a je opatřena třetí, jemně nastavitelnou třetí nožkou zbraně. Dvojnožka se upevňuje do spodní části rámu.
  • Součástí pažby opakovací kulovnice STEYR HS 50-M1 je pistolová rukojeť.
  • Pažbení kulovnic STEYR HS 50-M1 je v černé barvě.

Povrchová úprava kovových částí zbraně:

  • U opakovací kulovnice STEYR HS 50-M1 jsou všechny kovové části opatřeny unikátní vrstvou MANNOX®, která 100% chrání ocelové díly před korozí a dalšími nepříznivými vlivy.

Zásobník:

  • Kulovnice STEYR HS 50-M1 je vybavena 5raným zásobníkem

Technická data

Ráže .50 BMG
Systém válcový odsuvný závěr
Spoušť momentová
nastavitelná váha
výrobcem nastavena na cca 1,80kg
Pojistka zajišťuje spoušť
Zásobník jednořadý
Kapacita zásobníku 5 ran
Povrchová úprava kovových částí Mannox - černý mat
Mířidla ne
Příprava pro montáž puškohledu Picatinny lišta na pouzdru závěru
k upevnění optiky lze použít montáž STEYR MONOBLOC 20 M.O.A. s kroužky 30 nebo 34mm.
Pažbení polymer zesílený karbonovým vláknem
seřiditelná botka pažby
výškově seřiditelná lícnice pažby
Picatinny lišty po stranách předpažbí
barva černá
Délka hlavně (mm) 833 mm
900 mm včetně úsťové brzdy
Celková délka 1500 mm
Celková váha prázdná (kg) 14,50
Levé provedení ne
Výbava v ceně zbraně přepravní kufr s dvěma kolečky
bipod
Nové